Апелативният съд в София потвърди 20-годишната присъда на Георги Семерджиев.

...
 Апелативният съд в София потвърди 20-годишната присъда на Георги Семерджиев.
Коментари Харесай

Присъдата от 20 години на Георги Семерджиев бе потвърдена от Апелативен съд - София

 Апелативният съд в София удостовери 20-годишната присъда на Георги Семерджиев. Това оповестиха от институцията, представени от Българска телеграфна агенция. През април предходната година той получи 20 години затвор от градски съд за злополуката на бул " Черни връх ", при която през юли 2022 година починаха две млади дами.
 
До момента по делото е открито, че Семерджиев е карал със 166 км/ч след приложимост на наркотични субстанции. Съдът удостоверява присъдата и по обвиняванията за прекосяване на червен светофар, шофиране с неистинен документ за правоуправление и неистинен табели на автомобила и държане на опиати в колата.
Апелативният съд удостоверява и присъденото за близки на починалите обезщетение от общо 700 000 лева, както и разноските по делото.
 
Решението на САС предстои на обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд. " Пред втората инстанция беше тествана втора версия за случилото се. И тя беше дискредитирана. Затова би трябвало да бъде отхвърлена. Надявам се, че пред Върховния касационен съд подсъдимият няма да изложи и трета версия ", уточни преди към месец в пледоарията си прокурорът по делото Владислав Владимиров.
 
Според него теорията на Семерджиев, че е бил похитен и замаян, както и че не е карал колата в нощта на случая, бе отхвърлена от дълго време. Първоначалната версия на Семерджиев, директно след задържането му, беше, че е бил похитен, а втората му версия, след обжалването на присъдата на градския съд, беше, че той не е карал колата в нощта на случая.
 
 Георги Семерджиев Георги Семерджиев Източник: Българска телеграфна агенция
Допълнителни експертизи отхвърлиха втората версия на подсъдимия. Всички доказателства сочат, че Семерджиев е използвал опиати в деня на случая, уточни прокуратурата. Според държавното обвиняване резултатът на метамфетаминът е като рухване на всички задръжки.
 
Доказано е, че точно Семерджиев е карал джипа. Правилно градският съд е завишил наказването за циничния метод, по който две девойки са починали. Затова не би трябвало да бъде понижено наказването. С сходна присъда се надявам да се реализира дисциплиниращ резултат както при подсъдимия, по този начин и в обществото, уточни държавното обвиняване.
 
Родителите на починалите девойки и юристите им желаеха същото от апелативния съд. Защитата бе на мнение, че не Семерджиев е карал джипа, който катастрофира. Мотивите на градския съд бяха избрани като книжовен роман от юриста на Семерджиев - Мирослав Христов. Според него някои от изказванията в присъдата на първата инстанция се удостоверяват от доказателства.
 
Христов изиска делото да бъде върнато за събиране на още доказателства, защото съгласно него прокуратурата не е събрала всичко належащо по процеса. В последната си дума Семерджиев също изиска връщане на делото за събиране на още доказателства.
 
Междувременно Софийският областен съд (СРС) осъди Георги Семерджиев на две години затвор, при първичен непоколебим режим, за потреблението на подправен документ за ръководство на моторно транспортно средство (МПС). Семерджиев ще би трябвало за заплати и разноските по делото на съда.
 
Според съдиите по делото, посредством събраните доказателства, както и от разпитите на очевидците се открива по неоспорим метод, че на 14 февруари 2022 година в София, Семерджиев е употребил неистинен формален документ за ръководство на МПС, на който е притурен тип, че е публикуван в Швейцария.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР